Love is in the air 

Love is in the air
Pink gold love balloon word hanging on a snowy tree

De simpele feestballon heeft een ware transformatie ondergaan. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk. Ontdek hier hoe jij je bruiloft extra feestelijk maakt.

Feestklassieker

Ballonnen hebben altijd iets magisch, vooral voor kinderen. Met een paar ademhalingen verandert een hoopje rubber in een grote, feestelijke ballon. Hoe lang bestaan ze eigenlijk al? Michael Faraday presenteerde in 1827 in Londen de eerste rubberen ballon. De ballon zoals we hem nu kennen, was zo’n twintig jaar later verkrijgbaar.

De vulling

Als het slechts om een paar ballonnen gaat, kun je die natuurlijk zelf opblazen. Helium biedt echten een mooier effect en minder inspanning. Het reukloze gas is lichter dan zuurstof, waardoor de ballonen blijven zweven. Laat de ballonnen bij de deco-specialist of het partyverhuurbedrijf vullen of huur een heliumfles en vul ze zelf.

Tip: helium ontsnapt makkelijk en vervliegt snel. Investeer daarom in kwalitatief hoogwaardige ballonnen en een speciale verzegeling waardoor de ballonnen langer in de lucht blijven.

Veelzijdigheid

Naast latexballonnen zijn er ook folieballonnen. Die kun je in verschillende varianten en kleuren vinden bij feestspecialisten. Zo zijn er bijvoorbeeld folieletters en cijfers te krijgen, dus kies voor jullie initialen, het woordje ‘love’ of jullie trouwdatum. Er zijn ook harten, ballonnen gevuld met confetti en zelfs ballonnenbruidspaartjes te krijgen. Of wat dacht je van een ballonnenboog of pilaren?

Ook leuk:

’s Avonds decoreer je de locatie en de dansvloer met ballonnen die gevuld zijn met led-lampjes.

Creatief met ballonnen

De ballon is in al zijn varianten een feestelijk deco-element. Zo kun je tekeningen van een ballonnentros op jullie uitnodigingen en de overige papeterie laten drukken. Of maak een bijzonder gastenboek met de vingerafdrukken van jullie gasten als een ballonnentros.

Tip: maak jullie uitnodigingen of gastenbedankjes extra uniek door ballonnen te laten bedrukken met een persoonlijke boodschap.

Meer inspiratie voor bedankjes? Lees dan: De drie populairste huwelijksbedankjes

Laat ze vliegen

Een bruiloftsklassieker is het loslaten van ballonnen. Hoe leuk het ook is, het is ook erg belastend voor het milieu. Wil je toch ballonnen loslaten? Er zijn speciale milieuvriendelijke ballonnen die geen schade berokkenen aan dieren en natuur.

Tip: een feestelijk effect creëer je ook door samen met de gasten bellen te blazen of duiven los te laten. ’s Avonds kun je sterretjes aansteken.

In hogere sferen

Het grote broertje van de ballon is de heteluchtballon: perfect voor een romantisch onderonsje als bruidspaar. Verras je aanstaande met een ballonvaart vlak voor de bruiloft of tijdens de huwelijksreis. Neem een fles champagne mee en geniet van de rust en het prachtige uitzicht.