Wie zorgt voor het bruidsboeket & op welk moment haal je het boeket op? 

Meestal ken je het bruidsboeket van het traditionele werpmoment. Maar wie is verantwoordelijk voor het kiezen en bestellen van het boeket, en op welk moment moet je het eigenlijk in handen hebben? Wij hebben alle antwoorden voor je!

Wie zorgt voor het bruidsboeket?

Meestal neemt de bruid zelf de taak op zich om haar bruidsboeket te regelen. De selectie van bloemen en het design van het boeket zijn zeer individueel en kunnen emotioneel zijn. De keuze van de bloemen kan gebaseerd zijn op de sfeer of het thema van de bruiloft, de stijl van de trouwjurk, de beschikbaarheid van bloemen in dat seizoen, en uiteraard persoonlijke voorkeuren.

Een deskundige bloemist inschakelen

Hoewel de keuze voor het bruidsboeket persoonlijk is voor de bruid, is het slim om een deskundige bloemist te benaderen. Zo’n professional kan adviseren over de meest geschikte bloemen en voorstellen doen voor een uniek boeketontwerp. Kies voor een bloemist die gespecialiseerd is in bruidsboeketten en die jouw wensen begrijpt. Het is ook handig om eerdere beoordelingen en feedback van andere bruiden te bekijken.

Inspiratie verzamelen

Zie je door alle mogelijkheden niet meer welke bloemen je moet kiezen voor je trouwboeket? Kies er dan voor om op Pinterest een moodboard te creëren met afbeeldingen van boeketten die je aanspreken. Het is een goed idee om dit moodboard vervolgens te delen met je bloemist. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van de kleuren en thema’s van andere aspecten van je bruiloft, zoals de taart en decoraties, zodat alles mooi op elkaar afgestemd is.

Bruidegoms en tradities

In bepaalde culturen is het de gewoonte dat de bruidegom verantwoordelijk is voor het bruidsboeket en dit als verrassing aan de bruid overhandigt. Zo kan het voorkomen dat de bruidegom de bruid bij haar ouderlijk huis ophaalt en haar dan het boeket presenteert, wat vaak het spannende ‘first look’ moment inluidt.

In de Spaanse traditie, bijvoorbeeld, is het ook de taak van de bruidegom om het boeket te verzorgen. Op deze manier wordt het boeket vaak beschouwd als een symbool van geluk en een voorspoedige toekomst samen. Door het overhandigen van het boeket toont de bruidegom zijn diepe liefde en toewijding aan de bruid.

Hoe en wanneer het bruidsboeket te ontvangen?

Het moment waarop je je bruidsboeket in handen krijgt, is ongetwijfeld een bijzonder moment. Veel bruiden vragen zich daarom af: wanneer en hoe krijg ik mijn boeket?

Je moet goed de overdracht van je bruidsboeket vooruit plannen. Vaak wordt het boeket op de trouwdag zelf geleverd op de plek waar de bruid zich klaarmaakt. Zorg ervoor dat je met je bloemist duidelijke afspraken maakt over de bezorgtijd zodat alles volgens planning verloopt.

De speciale dag

Wanneer je besluit het bruidsboeket eigenhandig op te halen, doe dit dan op de dag dat je trouwt. Het is handig om het boeket niet te vroeg op te halen, zodat je ervoor zorgt dat de bloemen fris blijven en niet beschadigen.

Tips voor een stralend bruidsboeket

Je moet ervoor zorgen dat je jouw bruidsboeket op een koel en donker plekje stalt, zoals een koele berging of een koelkast. Direct zonlicht is geen goed idee.

Wanneer je het boeket gaat ophalen, moet je hier zorgvuldig mee om te gaan. Vermijd dat het boeket ergens tegenaan stoot of dat de bloemen geplet worden. Een goede plek in de auto, zoals de achterbank, is aan te raden. Ga je het boeket halen op de trouwdag zelf? Doe dit dan voordat je in je trouwjurk stapt. Hiermee voorkom je mogelijke vlekken of beschadigingen aan je jurk.