Zó word jij de perfecte bruidegom!

Je bent niet alleen haar vriend en verloofde, maar ook haar Mr. Perfect. En zeker na het lezen van dit artikel, want dan heb je alle ins en outs van de trouwetiquette onder de knie. Laat haar hart smelten op jullie bruiloft!

Speech
Toespraken horen bij de trouwdag, ook voor de bruidegom. Kies het moment voor je toespraak met zorg. Je wil dat alle gasten erbij zijn en je goed kunnen verstaan.

Het jasje
Tijdens de ceremonie is het niet gepast om je vest open te dragen, maar helemaal dicht hoort ook niet. Je laat altijd de onderste knoop open, tenzij je vest maar één knoop heeft, dan doe je die dicht. Ook bij je veston blijft de onderste knoop altijd open. 

Bloemen en bolide 
Het is traditie dat de bruidegom het boeket en het trouwvervoer regelt. Toch zijn er genoeg bruidjes die liever zelf hun bloemen uitkiezen. Verdeel daarom de taken. De bruid zoekt het boeket uit en jij haalt het op de ochtend van het huwelijk op. Een andere, wellicht wat interessantere, taak voor de bruidegom is het regelen van het vervoer. Want wie wordt er niet gelukkig van mooie en snelle auto’s? 

Huwelijksreis
In de takenverdeling staat ook de huwelijksreis in de kolom van de bruidegom. Je kan ervoor kiezen om de hele reis geheim te houden tot het moment van vertrek, maar jullie kunnen natuurlijk ook samen plannen maken.

Bruidschat 
Vroeger was het de gewoonte om de ochtend na het huwelijk een bruidsschat te geven aan de bruid. Dat is niet meer verplicht, al is het nog steeds erg romantisch om haar te verrassen met een mooi geschenk, zoals een juweel. Dat kan op de ochtend van de trouw, maar ook op een ander moment. Hoe mooi is het om jouw 'bruidsschat' te geven bij jullie first-look-moment?

Naar binnen
Zijn jouw bruid en jij van plan om samen de trouwzaal of de kerk binnen te lopen? Dan zijn ook daar etiquetteregels voor: bij het binnenkomen loop jij rechts van je aanstaande. Wordt je bruid weggegeven door haar vader? Dan hoef je alleen te onthouden dat jij bij het verlaten van de trouwzaal links van haar loopt.

Blote benen
Officieel mag je, als bruidegom, geen blote benen laten zien op je bruiloft. Draag daarom lange kniekousen. Zelfs zo lang, dat als je zit en je broek een stukje omhoog schuift, er nog steeds geen bloot been zichtbaar is. 
Categorie:  Bruidegom Tags: trouwen, huwelijk, bruidegom, etiquette, regels, traditie, organisatie
Gerelateerde inhoud
  • Begrippenlijst voor jullie huwelijksdiner Begrippenlijst voor jullie huwelijksdiner
  • Bruidegom + hoed = superhip! Bruidegom + hoed = superhip!
  • Bruidegom FAQ Bruidegom FAQ
  • Bruidegom FAQ Bruidegom FAQ
  • Bruidegom + hoed = heel trendy! Bruidegom + hoed = heel trendy!
Inloggen
NL BE SB Enzoani
BE BA Essense