Zo vroeg prins Harry zijn Meghan ten huwelijk

Anderhalf jaar nadat ze elkaar leerden kennen, kondigen de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle hun verloving aan. In een interview op de Britse tv vertellen ze over het huwelijksaanzoek, Meghans nieuwe rol in de koninklijke familie en de verlovingsring. 

"Ik was helemaal ondersteboven toen ik de kamer binnenkwam en haar zag!" Met een verliefde blik herinnert prins Harry zich het moment dat hij Meghan Markle voor het eerst ontmoette. Een gemeenschappelijke vriendin organiseerde een blind date voor hen. Slechts anderhalf jaar later, op 27 november 2017, kondigen de prins en de Amerikaanse actrice hun verloving aan. In een interview met een Britse tv-zender vertellen Harry en Meghan over het huwelijksaanzoek, Meghans nieuwe rol in de koninklijke familie en de verlovingsring.

Het aanzoek
De vraag der vragen stelde prins Harry in een cottage van de royals. "Het was een gezellige avond en we hadden kip gebraden. Het was echt een prachtige verrassing en zo romantisch. Hij ging voor mij op één knie", straalt Meghan met een grote glimlach op haar gezicht. Harry: "Ze liet me niet eens uitpraten en vroeg of ze nu al 'ja' mocht zeggen. En toen gaf ik haar de ring."
De verlovingsring
Bij hun eerste openbare optreden als verloofd paar, een aantal uur na de bekendmaking van het aanstaande huwelijk, kon de wereld een eerste blik werpen op Meghans ring. Harry koos, precies naar Meghans smaak, een geelgouden model. Voor de royale portie blingbling zijn er drie diamanten. De grote diamant in het midden komt uit Botswana - de plek waar Harry en Meghan kort na hun kennismaking een romantische vakantie met z'n tweetjes doorbrachten. Daarnaast zijn twee kleinere diamanten geplaatst, die uit de collectie van Lady Diana (1961-1997) komen, prins Harry's overleden moeder. Meghan: "Ik kan Harry's moeder helaas nooit leren kennen. Daarom is het voor mij heel mooi dat zij op deze manier toch bij ons is op deze dag."

Embed from Getty ImagesDe bruidsjurk
De bruiloft van prins Harry en Meghan Markle is gepland voor het voorjaar van 2018, dus we moeten nog even geduld hebben. Ondertussen vraagt de hele wereld zich af: hoe zal de bruidsjurk eruit zien? Wij voorspellen een nauwsluitende zijden mermaid-jurk. Maar misschien neemt Meghan haar schoonzus in spe wel als voorbeeld - hertogin Kate, die in een A-lijn japon van satijn en kant naar het altaar schreed. Wij zijn benieuwd!

Nieuwsgierig in welke bruidsjurken andere koninklijke bruiden trouwden? Ontdek hier de mooiste koninklijke bruidsjurken van de laatste jaren.
Categorie:  Nieuws Tags: Prince Harry, verloving, Meghan Markle, huwelijksaanzoek, proposal, royals, engagement, verlovingsring, trouwring, goud, diamanten, prinses Diana, bruidsjurk
Inloggen
NL BE SB Enzoani
BE BA Essense