Milgrain: huwelijksringen in art-decostijl

Voor iedere bruid die wegdroomt bij het zien van The Great Gatsby en het liefst als jaren twintig schoonheid voor het altaar verschijnt, hebben wij dé trouwringtip: milgrain!

Milgrain staat voor een bijzondere afwerking van je trouwring en betekent ‘duizend kleine korreltjes’. De naam verklapt al dat deze ambachtelijke techniek ervoor zorgt dat er een korrelachtige structuur wordt aangebracht op de ring. Meestal wordt deze vorm van versiering, die ons doet terugverlangen naar art deco en jugendstil, toegepast aan de randen van de ring. Deze manier van versieren vindt zijn oorsprong bij de Etrusken en leefde weer op in het begin van de jaren twintig. Nu maakt milgrain wederom zijn comeback!

Zo wordt het gemaakt

De vraag is natuurlijk hoe die metaalkorrels ontstaan op de ring. Edelsmeden als Christian Bauer gaan uitsluitend voor handwerk. Met behulp van een zogenaamd milgrainwiel en een precisiemicroscoop werkt de goudsmid de structuur in de ring. Precisie en een vaste hand zijn hierbij onmisbaar; alleen dan wordt de versiering gelijkmatig. Er kan ook een andere techniek worden toegepast, waarbij kleine kogeltjes (of granulaat) gesoldeerd worden op het oppervlak van de ring. Deze techniek kan worden toegepast op zowel platina en palladium, als goud. Dit betekent dat je als bruidspaar helemaal vrij bent in je keuze voor edelmetaal.

Edel en effectief

Naast dat milgrain je trouwringen een vintage en opvallend uiterlijk geeft, heeft het ook een ander bijzonder effect. Door het toe te passen naast of tussen edelstenen, laat het diezelfde stenen groter lijken. Tip: laat eens in de zoveel jaar je ring schoonmaken door de edelsmid, zo blijven je diamanten prachtig glanzen in je mooie ring.
Categorie:  Trouwringen Tags: ringen, trouwringen, trouwen, bruiloft, huwelijk, trouwfeest, milgrain, goud, witgoud, diamanten, verloving, verloofd
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BE SB Enzoani
BE BA Essense