De tien geboden van een professionele videograaf

Zelf filmen of iemand inhuren? Voor ons is er geen twijfel: laat het filmen over aan een professional. We vroegen aan Robin Put van NOAFILM wat de voordelen zijn van een professionele videograaf.

  1. Ervaring: hij of zij weet welke momenten belangrijk zijn en kan snel reageren op onverwachte momenten. 

  2. Geluid: goed geluid is even belangrijk als goed beeld. Een professioneel videograaf zal alles ondernemen om het beste geluid op te nemen, dit niet enkel met de cameramicrofoon, maar vooral met externe audiorecorders.

  3. Samenwerking: een professionele videograaf houdt rekening met de fotograaf en indien het een professionele fotograaf is, houdt deze ook rekening met de videograaf. Een goede samenwerking is van groot belang. Dit komt de kwaliteit van het beeldmateriaal ten goede. 

  4. Kennis: goede kennis van de apparatuur zorgt ervoor dat er geen onscherpe, onder- of overbelichte of trillende beelden of afwijkende kleuren op band staan. Onder tijdsdruk werken én een goed resultaat neerzetten, is ook niet iedereen gegeven. 

  5. Apparatuur: gebruik van lichtgevoelige camera's zodat er niet met storende belichting moet gewerkt worden, om onopvallend te kunnen filmen worden lenzen gebruikt die vanaf grotere afstanden mooie close-ups maken zodat gasten niet merken dat ze gefilmd worden. Dit levert spontane beelden op.

  6. Discreet: een professional stelt zich discreet op zonder overheersend aanwezig te zijn. Zowel de gasten als het bruidspaar mogen geen last ondervinden van de videograaf.

  7. Montage: een goede montage vraagt veel ervaring om een evenwicht te vinden in de gekozen beelden, de muziek en live (stem)geluid om een meeslepende en emotionele film te maken die jaren later nog steeds de emoties van de dag oproept.

  8. Back up: een professionele videograaf heeft steeds een back up videocamera en geluidsrecorders bij, indien een camera of geluidsrecorder het laat afweten.

  9. Voorbereiding: de planning wordt eerst volledig overlopen met het bruidspaar. Zo is de videograaf op de hoogte van elk detail. Via een checklist wordt alle nodige apparatuur in orde gebracht en getest, batterijen opgeladen, kaarten gewist enzovoort. 

  10. Tips: door zijn ervaring kan een professioneel videograaf het koppel bruikbare tips geven. Voorbeeld: de bruidegom stapt voor de bruid en houdt haar hand vast. Zo kan hij nooit op haar kleed of sluier stappen. Dit is maar een van de vele tips die een professioneel videograaf kan geven voor een betere feestbeleving.

Meer informatie: www.noafilm.be    
Categorie:  Bruidsfotografie en -videografie Tags: trouwen, huwelijk, fotografie, videografie, videograaf, filmen, trouwfilm
Inloggen
NL BE SB Enzoani
BE BA Essense