© Kim van den Broek

Trouwtrend: de 'naked cake'

Heel wat bruidsparen halen de inspiratie voor hun trouwfeest op internet. Vooral op Pinterest ziet alles er mooier dan mooi uit. Maar hoe realistisch zijn die foto's? Kunnen gewone bruidsparen deze ideeën ook uitvoeren? We leggen de 'naked cake' voor aan Sara Welters van De Bakboetiek in Mechelen.

Hoe hou je die mooie naked cake zo lang mogelijk vers?
“Bij een Naked cake dien je rekening te houden met de keuze van de vulling. Slagroom dien je echt tot vlak voor het gebruik koel laten staan, opdat je cake mooi recht blijft. Met een luchtige boterroom blijft je cake wat langer recht staan. Als de taart goed gemaakt is, maakt het niet uit of je voor een groot of klein exemplaar kiest: de taart zal niet te snel uitdrogen.”

Voor welke specifieke valkuilen dien je op te letten?
“Ga bij de keuze van je decorateur niet enkel af op foto’s die je op websites of sociale media vindt. Tal van hobbybakkers bieden online hun diensten aan en hanteren daarbij zéér scherpe prijzen. Tel daar een aantal prachtig gepresenteerde voorbeeldfoto’s bij en dan wordt het wel zeer verleidelijk op zo’n deal in te gaan. Hou echter in het achterhoofd dat je met de eerste de beste fotobewerkingssoftware zo goed als alle kleine en grote onvolkomenheden kan wegwerken. En vergeet voor het aansnijden van de taart je foto’s niet te maken, want vanaf dan wordt het echt wel een rommeltje.”

Wat is de meerwaarde van de professional?
“Het zijn net die kleine én grote details die het verschil maken tussen de stijlvolle, professionele taart die je voor ogen had en de taart die verre van de kers op je huwelijksfeest bleek te zijn. Een professional kan over het algemeen heel goed inschatten wat wél en wat niet kan. Bovendien staat of valt hun naam en faam met een correcte en professionele afwerking en levering. Zorg dus dat je vlak voor je huwelijk niet met een annulatie geconfronteerd wordt, omdat jullie taart net iets te hoog gegrepen bleek voor de hobbybakker.”

Welke tip heb je voor trouwers bij de keuze van hun bruidstaart?
“Zoek online naar stijlen of specifieke voorbeelden die je mooi vindt. Zorg dat je in een persoonlijk gesprek met je potentiële decorateur het gevoel krijgt dat jullie op dezelfde golflengte zitten. Wat je wil, is iemand die niet alleen begrijpt wat je precies voor ogen hebt, maar die ook voldoende ervaring heeft om aan te geven welke materialen of combinaties van details samen gaan en welke zaken je best kan vermijden. Je decorateur moet jullie tevens kunnen bijstaan bij het personaliseren van je taart. Dat kan door iets van de uitnodiging of een detail van je trouwjurk in de decoratie te verwerken, met bijvoorbeeld een verwijzing naar jullie hobby’s, beroep, een aspect van jullie persoonlijkheid.”


Categorie:  Bruidstaart & patisserie,  Nieuws Tags: trouwen, huwelijk, cake, bruidstaart, bruid, bruidegom, bruidsparen
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BE SB Enzoani
BE BA Essense