© Alexandra Vonk

Dertien tips voor het vinden van een trouwlocatie

Je kunt tegenwoordig bijna overal trouwen! Maakt dat de keuze makkelijker? Eh, nee! Leuker? Dat wel! Want er zijn héél veel prachtige kastelen, boerderijen, landgoederen, molens en andere toplocaties. Met deze tips helpen we je bij de zoektocht naar jullie droomlocatie!

Begin op tijd: Veel locaties zijn een jaar van tevoren al volgeboekt, zeker op populaire dagen als vrijdag, zaterdag en bijzondere data. Wees er dus snel bij!

Money, money, money: Ho stop, niet meteen naar je favoriete locatie rennen! Ga eerst samen aan tafel zitten en bepaal hoeveel geld jullie willen en kunnen uitgeven aan de locatie.

Wish list: Maak een lijstje met jullie wensen, zodat je handig kunt afvinken welke locatie aan welke wensen voldoet.

Koppen tellen: Zowel een te grote als een te kleine locatie is niet bevorderlijk voor de sfeer op jullie trouwfeest. Maak een schatting van het aantal gasten en pas de grootte van jullie locatie hierop aan.

Sfeer: Bedenk wat voor soort huwelijksdag jullie willen en kijk welke feestzaal daarbij past. Een romantische sprookjesbruiloft past bijvoorbeeld perfect in een kasteel.

Timing is alles: Vergeet niet om jullie locatie ook te bezichtigen op het moment waarop jullie trouwen, al is het maar op foto’s. Tijdstip en seizoen hebben veel invloed op de uitstraling van een feestzaal.

Overnachten: Kijk naar trouwlocaties met overnachtingsmogelijkheden als jullie gasten van ver moeten komen. In de regel betalen de gasten dit zelf, maar het is netjes om de overnachtingskosten voor jullie ouders en getuigen te betalen.

Diner: Als je een diner geeft, wil je natuurlijk dat het lekker is. En er is maar één manier om daarachter te komen: proeven! Vraag om een proefdiner voordat je de feestzaal of het restaurant vastlegt.

Regen: Vraag bij een buitenlocatie ook naar de oplossingen voor slecht weer. Zijn er mogelijkheden om met het hele gezelschap binnen verder te feesten?

Check: Veel trouwlocaties hebben een trouwarrangement, maar wat is er precies inbegrepen in het pakket? Dit is handig om te checken voordat je ergens je handtekening onder zet!

Muziek: Zonder muziek geen feest. Vraag daarom na of er een vaste band of dj bij de locatie hoort of dat jullie er zelf eentje uit kunnen zoeken.

Routes en parkeren: Is de feestzaal makkelijk te vinden? Of is het handig om jullie gasten een kaartje met een wegwijzer te sturen? Zijn er daarnaast voldoende parkeerplaatsen én is er een treinstation of bushalte in de buurt?

Speciale verzoeken: Hou bij de keuze voor een locatie ook rekening met gasten die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. En organiseren jullie een huwelijksdiner? Informeer dan bij jullie gasten naar eventuele voedselallergieën en dieetwensen.

Deze fotoshoot werd gemaakt door:
Foto’s: Alexandra Vonk, www.alexandravonk.com
Weddingplanner & stylist: Leóntine Lauffer van Il Matrimonio Italiano, www.ilmatrimonioitaliano.com

Categorie:  Trouw- & Feestlocaties,  Nieuws Tags: bruiloft, trouwlocatie, tips, kastelen, boerderijen, landgoederen, molens, sfeer, diner, overnachten, muziek
Inloggen