De leukste gastenbedankjes

Als je je gasten niet met lege handen naar huis wilt sturen, dan is het natuurlijk leuk om ze een bedankje mee te geven. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos: hier vind je een paar leuke ideeën.

Bruidssuikers
Een klassieker! Het is een traditie om vijf gesuikerde amandelen te geven. Deze symboliseren het leven, dat soms zoet en soms bitter kan zijn. De vijf amandelen staan voor: gezondheid, geluk, rijkdom, vruchtbaarheid en een lang leven.

Mmmmmmm…
Chocoladebonbons of chocoladerepen vallen altijd goed. En ook leuk: je kunt ze laten bedrukken met jullie namen of ‘Just Married’. Een origineel en lekker bedankje.

Kleine doosjes
Vind je het belangrijk dat alles op jullie trouwfeest dezelfde uitstraling heeft? Bestel dan de doosjes voor jullie bedankjes samen met het andere huwelijksdrukwerk.

Zelf maken
Sta je graag in de keuken? Verras je gasten dan met iets zelfgemaakts. Bijvoorbeeld brownies of een lekkere koffielikeur. De fles kun je voorzien van een persoonlijk etiket. Voordeel van deze producten is dat je ze al een paar dagen van tevoren kunt klaarmaken.

Individueel
Jullie kunnen ook petitfours serveren met een persoonlijk vormpje erom. Pas alleen wel op in de zomer: groot smeltgevaar!

Bruidskoekjes
Bruidskoekjes zijn multifunctioneel. Je kunt ze gebruiken als naambordjes op de tafels of ingepakt als bedankjes. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om op de bruidskoekjes een foto van jullie twee af te drukken!

Klavertjevier
Houd je van groen? Geef bloemenzaadjes aan jullie gasten. Heel toepasselijk zijn vergeet-mij-nietjes en klavertjesvier.

Meenemen
Als jullie een snoeptafel inrichten, zorg dan ook voor mooie zakjes met de tekst ‘Bedankt’ en jullie namen en de trouwdatum. Gasten kunnen deze zelf vullen en mee naar huis nemen. Leuk!
Categorie:  Bruidsgasten Tags: Bedankjes, trouwbedankjes, cadeautjes, bruidssuikers, DIY, koekjes, persoonlijk
Gerelateerde inhoud
Inloggen