© www.weddingconcepts.co.za

Het gastenboek én leuke alternatieven

Het gastenboek is naast het fotoalbum een tijdloze herinnering aan jullie trouwdag. Je kunt precies zien wie er op jullie grote dag bij waren en wat ze jullie toewensten. Er zijn prachtige gastenboeken verkrijgbaar, maar er zijn ook veel leuke alternatieven! 

Een gastenboek hoort erbij
Wat is er leuker dan weken, maanden en jaren na jullie bruiloft al die liefdevolle en grappige gelukwensen nog eens na te lezen? Het gastenboek hoort er gewoon bij. Bovendien is het voor de gasten ook een mooie gelegenheid om jullie uitgebreid te feliciteren, waarvoor gedurende het trouwfeest niet altijd genoeg tijd is.

Gastenboek met foto’s
Traditiegetrouw is het gastenboek een speciaal notitieboek waarin iedereen zijn of haar naam zet met een boodschap aan het bruidspaar. Maar bruidsparen zijn altijd op zoek naar originele ideeën om hun dag een persoonlijk tintje te geven en ook voor het gastenboek zijn veel leuke alternatieven. Zet bijvoorbeeld een polaroidcamera bij het boek waarmee de gasten grappige foto's kunnen maken en die meteen bij hun tekstje in het gastenboek kunnen plakken. 

Andere alternatieven
  • De vingerafdrukkenboom: zet een ingelijste tekening van een boom neer en vraag gasten de blaadjes te maken door hun vinger in inkt te duwen en een vingerafdruk achter te laten. 
  • De wensboom: maak speciale kaartjes die gasten kunnen invullen en daarna in een wensboom kunnen hangen. 
  • Permanente marker: Zet een spiegel, een wc-deur of een groot bord neer en laat gasten met een speciale stift hun namen en boodschap achterlaten. 
  • De waslijn: Hang alle kaartjes aan een lang wasdraad met wasknijpers. Plaats er polaroidfoto’s tussen.
  • Multimedia: verstuur een smsje met felicitaties dat daarna direct verschijnt op een projectiedoek of muur.
  • De gastenenquête: geef gasten kaartjes met daarop vragen over het bruidspaar die ze kunnen beantwoorden. 
Categorie:  Huwelijksdrukwerk,  DIY voor je bruiloft Tags: Huwelijksdrukwerk, gastenboek, gasten, receptie, ontvangst, schrijven, herinnering, kaartjes, briefjes, felicitaties, bedankjes, persoonlijk
Gerelateerde inhoud
Inloggen