Oude huwelijkstradities krijgen een nieuw jasje

Trouwen kent veel mooie tradities, maar het risico van oude gebruiken is dat ze een beetje stoffig kunnen worden. Daarom hebben wij een hippe, moderne twist gegeven aan een aantal conventionele bruidstradities!

De traditie:
De bruidegom komt zijn bruid bij haar ouders thuis ophalen.
De moderne twist: Een speciaal ‘first look’ moment.
Het is één van de spannendste momenten van de dag: die eerste keer dat jullie elkaar zien in die prachtige kleding. Doorgaans belt de bruidegom netjes bij zijn schoonouders aan en is de hele familie aanwezig als de bruid van de trap komt. Tegenwoordig kiezen steeds meer bruidsparen voor een speciaal first look-moment: jullie tweetjes, samen met de bruidsfotograaf op een mooie locatie. En dat levert heel erg mooie foto’s op! 

De traditie:
de bruid draagt een (lange) sluier.
De moderne twist: fascinators, birdcages, een hoofdbandje en nog veel meer!
Ze zijn nog steeds een geliefd bruidsaccessoire, maar als een sluier niet helemaal jouw ding is, heb je gelukkig nog genoeg andere mogelijkheden. Helemaal hip zijn de bandjes over je voorhoofd of een birdcage (een rijkelijk versierd haaraccessoire met een netje voor je ogen). Of wat dacht je van een bloemenkrans in je haar, een mooie haarspeld, een tiara of zelfs helemaal niets?

De traditie:
het boeket gooien naar je vrijgezelle vriendinnen.
De moderne twist: een reserveboeket gooien of…
Veel bruiden vinden het zonde om hun mooie boeket weg te gooien. Vraag je bloemist om een kleinere variant van je bruidsboeket te maken en gooi die weg. Als extra moderne twist kun je alle vrijgezelle gasten (ook de mannen!) uitnodigen om deel te nemen aan de boeketworp. Een ander mooi gebaar, en handig als je weinig vrijgezelle vriendinnen hebt, is om je boeket weg te geven aan de vrouwelijke bruiloftsgast die het langst getrouwd is.

De traditie:
een staatsieportret op de trappen van de trouwlocatie.
De moderne twist: de wedding selfie!
Herinner jij je nog die geweldige selfie die Ellen Degeneres nam tijdens de Oscars-uitreiking? Dat kunnen jullie natuurlijk nóg mooier! Nodig al jullie VIP-gasten uit voor een spectaculaire wedding selfie!

De traditie:
Weggegeven worden door je vader.
De moderne twist: Weggegeven worden door je vader én je moeder.
Het is meestal heel bijzonder om aan de arm van je vader de trouwzaal binnen te komen, maar het is zeker niet de enige optie. Je kunt je namelijk ook door allebei je ouders weg laten geven. Heb jij een heel bijzondere band met je opa, je broer of iemand anders? Dan vraag je hen. Ook leuk: loop aan de arm van je aanstaande de trouwzaal in.
Categorie:  De Ceremonie,  Bruidsmode,  Nieuws Tags: Bruiloft tradities, trouwtradities, bruiloftstradities, huwelijk, bruiloft, trouwen, weggegeven worden, wedding selfie, bruiloft selfie, sluier, boeket weggooien
Gerelateerde inhoud
  • Bruidsparen over de unplugged wedding Bruidsparen over de unplugged wedding
  • De 12 geheimen van het bruidsshoppen De 12 geheimen van het bruidsshoppen
  • 12 bruidsbijgeloven 12 bruidsbijgeloven
Inloggen